La jornada castellera de la les Festes de Primavera a la plaça de l’Ajuntament ha vist com la Jove, la colla local, ha aixecat amb èxit una torre de sis, una figura de 2d6 que és una de les estructures més complexes i que estrenava a plaça aquesta temporada.

En aquesta diada de Festes la plaça de l’Ajuntament també ha estrenat la muixeranga, uns castells propis del País Valencià que s’aixecaven com a defensa del litoral durant els conflictes bèl·lics i que són l’origen de les torres humanes catalanes. Les han aixecat la Muixeranga de Barcelona.

La Colla Jove de L’H i els Castellers de Santa Coloma han fets els tradicionals castells catalans, tot de sis, de gama alta. La jove ha carregat i descarregat un 3d6, un 2d6 –la reixida torre de 6–, i un 3d6a.

Per la seva part, els Castellers de Santa Coloma han carregat i descarregat un 3d6, un 3d6a i un 4d6.

I la Muxeranga de Barcelona, una de les poques colles de Catalunya dedicades a aquesta modalitat, ha carregat i descarregat una Alta de 4, una Figura de 4 i una Canyeta.

Tots tres han iniciat i tancat la jornada amb els corresponents pilars de presentació i comiat (Retaula per a la Muixeranga).

La jornada matinal de tradicions dins les Festes de Primavera ha acabat amb una actuació conjunta a la plaça de l’Ajuntament dels gegants, els castellers i esbarts per acomiadar-se de les Festes.