Aquest dimarts la ciutat ha fet l’homenatge a Ernest Lluch, recordant el dia que va ser assassinat, l’any 2000, per la banda terrorista ETA, al garatge de casa seva del districte de Les Corts de Barcelona.

La plaça que duu el nom d’Ernest Lluch, a Collblanc, molt a prop d’on el van matar, ha estat l’escenari de l’homenatge que autoritats, familiars i amics li han retut al recordat polític i professor, exministre de Sanitat i un fervent defensor del diàleg i la llibertat.

Enric Lluch, nebot i vicepresident de la Fundació Ernest Lluch, ha destacat la seva vinculació amb la ciutat de L’Hospitalet: “La vida com a ciutadà no la feia tant cap a Les Corts, sobretot la feia a L’Hospitalet, hi venia a comprar, a la biblioteca, feia esport a la piscina i va fer una certa amistat amb la ciutat“.

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laura García Manota, ha destacat el fet de posar en valor el diàleg, sobretot en els temps que corren: “Avui és més important, encara, tornar a recordar la història per no cometre els mateixos errors, i poder defensar el diàleg com el mètode per arribar a acords”.