El tradicional castell de focs d’artifici i el correfoc organitzat per les colles de diables de la ciutat han posat el punt i final a quatre dies intensos de Festes de Primavera. La Diada de Sant Jordi, el dimarts 23, serà però la darrera jornada de les celebracions.

Les entitats que han participat en el tradicional correfoc han estat Skamot Diabòlik de Santa Eulàlia, Diables de Bellvitge, Diablons i Diablesses de la Florida, Fills de la Flama, Diables i Tabalers d’ESJEP, Associació de Diables Kabra, Folcat Diabòlic, Diables de Llorenç del Penedès i altres colles convidades.

Des del dijous la ciutat ha gaudit de gresca i cultura amb majúscules amb propostes per a tots els públics i edats. Segons ha destacat el tinent d’alcaldia de Serveis a les Persones, David Quirós, “les festes han estat un èxit per la variada programació organitzada per l’Ajuntament colze a colze amb les entitats i també un èxit pel civisme que ha mostrat la ciutadania. La gent ha demostrat que té ganes de compartir i de viure el carrer”.

A l’espera del balanç oficial que realitzarà l’Ajuntament els pròxims dies, ha estat notori que la ciutadania s’ha bolcat amb les festes. El temps ha acompanyat i la programació ha satisfet tots els gustos. A tall d’exemple, una de les novetats d’aquesta edició, el Jardí de les Tortugues al Centre Cultural Santa Eulàlia, a falta d’un recompte definitiu, va aplegar dissabte més de 600 famílies. “Ha estat una aposta musical adreçada als infants de 0 a 3 anys , -ha dit Quirós-. I aquest és el propòsit de cara a pròximes edicions, incorporar noves activitats per atraure tot tipus de públic i arribar a tots els barris”.

Els Mitjans de Comunicació de L’Hospitalet han fet un ampli seguiment de les festes, amb programació especial en directe i també amb informacions puntuals durant les quatre jornades al portal LHdigital i a les xarxes socials. La podeu recuperar a la carta aquí.

I per Sant Jordi, més

Dimarts continuarà la cultura als carrers de la ciutat. La diada de sant Jordi tornarà a tenir com a epicentre la Rambla de Just Oliveras, encara que s’hi veuran parades de llibres i roses a tots els barris.

Per als més petits les biblioteques de la ciutat han tornat a organitzar la tradicional Trobada de Cavallers, Dracs i Princeses i els autors locals que han publicat llibre aquest any signaran exemplars durant tot el dia.