El Teatre Joventut ha acollit la representació de l’obra “La ciudad de los otros”. Aquesta representació està emmarcada dins del festival Dansa Metropolitana 2024. La peça de dansa afro tracta temàtiques socials com el racisme, la lluita de la comunitat negra per la justícia i la igualtat o el dret a l’existència i la resistència, entre d’altres.

Aquest espectacle de dansa està ambientat en la ciutat de Medellín, a Colombia, on molts dels ballarins i de les ballarines a càrrec de l’obra tenen les seves vivències, dotant-la d’un matís autobiogràfic. A més a més, la companyia vol fer arribar a través de la dansa un potent missatge d’alliberament de les persones negres, encara sotmeses al racisme estructural. És per això que destaquen que el seu missatge és universal.

“Aquesta obra té la particularitat que es connecta amb qualsevol país, amb qualsevol cultura, perquè parla de discriminació, parla de racisme estructural; també parla sobre aquells pobles i aquelles persones que, per alguna raó, són discriminades al seu propi estat. És un discurs polític que, definitivament, necessitem tots els éssers humans”, ha declarat el director i coreògraf de l’obra, Rafael Palacios.

El Dansa Metropolitana continua oferint espais on es poden expressar missatges molt poderosos sobre diferents temàtiques socials, totes amb una cosa en comú: la dansa. A través d’aquesta, es fa arribar allò que les persones volen expressar.

“Penso que és important arribar a aquests espais on ens trobem amb diferents artistes i públics. És important que aquest públic pugui conèixer el que succeeix a Colòmbia i al món sencer. Sento que la dansa té el seu poder. Un poder molt especial: de transformar, de sanar, de crear espais plens d’amor”, ha expressat la cofundadora de la companyia i ballarina, Yndira Perea.

El Dansa Metropolitana 2024 continua

A L’Hospitalet encara queden alguns números de dansa per gaudir. El pròxim 16 de març el Teatre Joventut presentarà l’espectacle “Muerdelimones“, del ballarí hospitalenc José Manuel Álvarez. Per la seva part, l’Auditori Barradas acollirà “El duelo del hombre“, el dia 17 de març, a càrrec de la companyia d’Iván Góngora.

Aquest any també es donarà espai a la canalla. El divendres 15 de març els estudiants de primer curs de les escoles públiques de L’Hospitalet ballaran al ritme de diferents estils musicals, amb música en directe interpretada per alumnes de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA). Aquesta activitat tindrà lloc a l’Estadi Municipal de Futbol de L’Hospitalet.

Finalment, també comptarà amb un ampli programa d’intervencions gratuïtes en diversos espais de la ciutat. Territori Dansa concentrarà en una sola jornada (la del pròxim dia 16 de març, durant tot el dia) tretze peces diferents que es podran gaudir al Poliesportiu del Centre, els jardins de Can Sumarro, els patis del Museu de L’Hospitalet i de la Masia de Can Riera i l’espai Palmeres.