Un any més, el Parc de la Ciència s’ha omplert de canalla amb moltes ganes d’experimentar. Una iniciativa que acosta el coneixement científic d’una forma fàcil i lúdica. Sense renunciar al foment de les vocacions mitjançant tallers, jocs, xerrades i espectacles. D’aquesta manera, el parc de les Planes s’ha convertit en un gran laboratori.

L’espectacle “De Faula” ha estat un dels que més han agradat als més petits i petites. Dos investigadors naturalistes han explicat, a través de les faules, curiositats dels animals com per exemple: per què els tigres no saben pujar als arbres? O, per què hem de tenir cura de la natura i tot allò que ens envolta. En canvi, els més grans d’edat han participat d’un recorregut ple d’experiments per iniciar-se en l’apassionant món de la ciència. Un espectacle per descobrir quina és la feina d’una persona científica.

Entre els tallers que més interès han despertat destaca “El nostre primer robot”, on a partir d’uns materials manipulats per la pròpia canalla es fabricaven robots. En la mateixa línia, el taller “Les bogeries de Newton” ha tingut un gran èxit. L’objectiu ha estat viure en primera persona el llançament d’un coet segons la tercera llei de Newton, la llei d’acció-reacció.

Aprendre a diferenciar entre reaccions químiques i barreges ha generat molt interès. Una activitat que ha permès observar en primera persona alguna de les reaccions més espectaculars. El Parc de la Ciència es va estrenar ara fa uns anys per part del programa Pessics de Ciència, el projecte municipal de divulgació científica i tècnica del Centre Cultural Sant Josep.