Obrim les portes del Districte Cultural per conèixer a la ceramista Paola Masi. Té el seu estudi a l’Edifici Freixas on la llum que entra per les seves immenses finestres l’ajuda a crear peces que amb els anys han anat evolucionant de forma constant.

Paola Masi va ser de les primeres artistes a instal·lar-se a l’Edifici Freixas. Corria l’any 2007 i aquesta ceramista de Roma va trobar a L’Hospitalet l’espai idoni per desenvolupar la seva obra. Però abans de trobar el seu lloc aquí, aquesta artista nòmada va voltar molt. Tot va començar al 2001 a Londres quan Paola Masi es va enamorar del torn: “va ser un amor a primera vista”.

El viatge artístic de Paola Masi està marcat per dues trobades. Una és amb el mestre Owen Watson, qui li va ensenyar l’essència de l’art de la ceràmica. Va ser llavors quan va aprofundir en el purisme de la forma, especialment les ampolles i els bols. L’altre moment clau en la seva trajectòria va ser la col·laboració amb el desaparegut Benet Rossell. Aquest artista va morir d’ELA just abans d’inaugurar una exposició conjunta i això va influenciar molt l’obra de Paola Masi. “A partir d’aquí vaig començar a obrir les formes amb un ganivet”, diu la ceramista que explica que és llavors quan “la llum entra i noves realitats apareixen”.

El següent pas en l’evolució de l’obra d’aquesta artista va arribar amb el Covid quan va aprofitar els miralls que una altra artista havia deixat al taller. “El mirall no és un element estètic, és simbòlic”, explica Masi. Amb aquest canvi l’artista ha passat “de l’utilitari a l’escultura” en un procés que ha estat totalment orgànic.

El següent projecte de Paola Masi és un llibre que unirà reflexions sobre l’art amb versos i peces de l’artista.