L’Ajuntament, l’equip directiu de la Casa dels Arbres i les famílies han acordat traslladar l’activitat del centre mentre es mantigui tancat pels danys causats per un incendi. D’una banda, el Centre Cultural Santa Eulàlia s’adaptarà per poder acollir els nens i nenes de 2 a 3 anys, mentre que els més petits, de 0 a 2 anys, aniran a la llar d’infants l’Estel Blau, que la mateixa cooperativa gestiona al barri de Bellvitge.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde d’Educació, David Quirós, explica que “la logística per a les families dels més petits serà més complicada perquè hauran d’anar fins a Bellvitge, però els infants de 0 a 2 anys estaran molt millor en una altra llar d’infants que si es queden al Centre Cultural del barri. Encara que l’adaptarem, l’espai no reuneix totes les condicions de comfort i seguretat per acollir els més petits”.

En una trobada celebrada precisament al Centre Cultural Santa Eulàlia, els pares i mares dels alumnes han parlat amb l’alcaldessa, Núria Marín, amb David Quirós i amb la directora del centre, Olga del Amo, per conèixer les possibles alternatives i rebre informació sobre l’estat de la llar d’infants.

L’escola bressol, situada als baixos d’un bloc d’habitatges de l’avinguda Carrilet, a Santa Eulàlia, no ha quedat malmesa per l’incendi que es va originar en l’aparcament comunitari que es troba just a sota. Tot i això, no podrà reobrir mentre no es pugui tornar a utilitzar el subministrament d’aigua.

Abans caldrà reparar les canalitzacions d’aigua de l’edifici, que han quedat foses per l’escalfor de les flames i que han deixat sense servei tant a la llar d’infants com a tres comunitats de veïns.

“Per ara, els tècnics no saben valorar si en tenen per quinze dies, un mes o tres mesos. La magnitud dels desperfectes és molt elevada”, lamenta Olga del Amo.

Pel que fa l’ús dels equipaments alternatius, es preveu que les tasques de trasllat de material i adaptació dels nous espais, que acolliran els 74 infants i 12 treballadors del centre, s’enllesteixin en un termini màxim de dos dies. Mentrestant, els nens i nenes hauran de quedar-se a casa.

“Tothom ha vist la necessitat de posar-hi esforç, tant per part de l’equip com de les famílies, que com sempre les tenim al costat de l’escola”, assegura la directora de la Casa dels Arbres.

En aquest sentit, la majoria de famílies veuen amb bons ulls la solució adoptada. Així, la presidenta de l’Assocació de Famílies d’Alumnes del centre, Xènia Ruiz, afirma que “valoro positivament que ens hagin donat una solució el primer dia, però caldrà veure’n la logística. Serà complicat traslladar el material i organitzar els horaris amb els nens i nenes de l’altra escola”.

Els Bombers de la Generalitat informaven a primera hora del matí d’aquest dilluns que havien cremat 6 cotxes aparcats dins d’un aparcament comunitari i que el fum declarat, que s’havia escapat per les escales dels edificis, havia obligat 80 veïns a autoevacuar-se.

En les tasques de control de l’incendi han intervingut fins a 11 dotacions de bombers i les famílies han pogut tornar a les seves cases sobre les 03h. No s’han lamentat danys personals, però les causes que han provocat el foc en els sis vehicles es desconeixen hores d’ara.