Com és habitual abans de l’època de la calor més intensa, l’Ajuntament ja ha posat en marxa la campanya de control de plagues de paneroles, una campanya que té previst actuar sobre més de 3.000 pous de la xarxa de clavegueram d’arreu de la ciutat per evitar la proliferació d’aquests insectes.

L’empresa adjudicatària d’aquest servei municipal, Lokímica, aplica una pintura insecticida que dura 6 mesos.

El delegat a Catalunya, Andreu García Anglès, ha explicat que “aquesta pintura insecticida que fem servir no només acaba amb les paneroles en el moment de l’aplicació, sinó que totes les paneroles que passin pel producte en els 6 mesos següents també es veuran afectades per la seva acció”.

Tot i així, la campanya contra les paneroles continuarà al setembre, amb una actuació de reforç.

La campanya de paneroles al clavegueram es fa en aquestes dates, “perquè és el moment de fer prevenció per evitar que ja amb temperatures de ple estiu hi hagi molts més problemes”, ha dit García Anglès.

Els punts del clavegueram que reben el tractament de desinsectació queden senyalitzats una etiqueta adhesiva. També es comprova si hi ha hagut moviment de rosegadors i es revisen els esquers.

A nivell domèstic, en la prevenció de les plagues de paneroles té dos punts principals: netejar com a mínim una vegada a l’any les arquetes interiors de les finques i fer una bona gestió dels residus.

Andreu García Anglès ha explicat que “hem d’evitar, per exemple, deixar brossa i restes de menjar tant a casa, a la llar, com al carrer i els contenidors, que així s’eviten fon ts d’aliments, que els insectes fan servir per proliferar. Que, al capdavall, els insectes s’alimenten dels nostres residus”

Cas de detectar una plaga de paneroles, les vies principals de comunicació son l’aplicació LH Ben Fet, disponible al catàleg d’aplicacions de l’Ajuntament, el telèfon 010 i les regidories de districte.