La campanya municipal “Begudes energètiques. Perill de sobrecàrrega” arriba als equipaments esportius de la ciutat i vol conscienciar dels efectes nocius del consum de les begudes energètiques en aquest àmbit. La campanya s’ha presentat al Poliesportiu Municipal Sergio Manzano de Bellvitge, davant dels usuaris i els equips que entrenen en aquest equipament.
Després de detectar que en el món de l’esport hi ha un elevat consum de begudes energètiques, l’Ajuntament ha posat en marxa aquesta campanya per donar a conèixer, especialment als més joves i als esportistes, els efectes nocius que té per a la salut el consum d’aquest tipus de begudes: increment de l’ansietat, insomni i manca de concentració.
Xavier Valle, traumatòleg i membre de la junta de l’Associació Espanyola de Metges de Clubs de Futbol assegura que “les substàncies i les dosis que porten aquestes begudes, així com les quantitats de sucres i edulcorants afegits, són negatius a nivell del sistema nerviós central, incrementa l’ansietat , l’insomni i provoca problemes de concentració”.
Per evitar aquests efectes, la campanya pretén que els més joves prenguin consciència del que suposa consumir aquest tipus de begudes. Per aconseguir aquest objectiu, s’han dut a terme diverses accions en els equipaments esportius per fer visible el missatge.
Cristina Santón, tinenta d’alcaldia de Ciutat Transformadora, afirma que “als centres esportius hem repartit cartells i hem fet intervencions a les cafeteries dels equipaments esportius perquè no venguin aquestes begudes i també seguim revisant les màquines de vending on les venen”.
L’Ajuntament va engegar el passat mes d’octubre la campanya “Begudes energètiques. Perill de sobrecàrrega”, amb l’objectiu d’informar la ciutadania sobre els efectes nocius per a la salut, especialment, entre les persones més joves i els infants. La campanya s’ha desplegat pels diferents centres educatius de la ciutat, i consisteix en la difusió de diferents materials com fullets, cartells i vinils, així com xerrades informatives adreçades als joves estudiants.
Es tracta del primer pas en relació amb el seguit de comunicacions que l’Ajuntament de L’Hospitalet durà a terme en el marc del Pla de prevenció de drogues i addiccions (PPDA) de L’Hospitalet 2023-2027, que té per objectiu prevenir el consum de substàncies i altres comportaments addictius o generadors de dependència entre la població de L’Hospitalet.
En els pròxims mesos —i sota el mateix paraigua, “A L’H, posem-hi seny!”— l’Ajuntament impulsarà noves campanyes per conscienciar la ciutadania sobre els perills de l’abús de les pantalles o el consum d’alcohol, cànnabis i altres substàncies com els hipnosedan