L’Hospitalet ha participat un any més en la caminada solidària de Sant Joan de Déu, la Magic Line. L’Ermita de Bellvitge ha estat un dels punts de sortida des d’on han sortit molts dels participants que han format part d’aquest esdeveniment, que enguany celebra la seva onzena edició.

Aquesta ruta, que acaba a la Catedral de Barcelona, té un recorregut d’uns 10 kilòmetres. Aquest recorregut solidari també s’ha dut a terme a altres indrets d’Espanya, com Gran Canària, Mallorca o Murcia; Madrid celebrarà la seva part el dia 20 d’abril i València ho farà el dia 28 d’abril.

Amb xifres de participació al voltant dels 14.000 inscrits, ha tingut números similars als de l’edició passada, que va batre rècords. Des de l’organització han volgut destacar la necessitat de tornar a l’essència de la caminada. És per això que han proposat més de 25 rutes per tot el territori i que han programat la festa final a la plaça de la Catedral de Barcelona. Aquesta festa ha anat des de les 12h del migdia fins a les 18h de la tarda, i s’ha pogut gaudir de música en viu, xanquers, teatre de carrer i animacions.

“Aquesta cursa no és un objectiu individual, és grupal. Hem creat un grup meravellós. Venim cada any i som un equip de gent”, ha declarat la Lola Padillo, que la reivindica com un espai de grup i de solidaritat. “Nosaltres formem part d’un grup senderista, no tots hi participen, però sí que en fan el donatiu, que és l’important aquí. Ja fa deu anys que participem. Estem convençuts de l’obra social que fa Sant Joan de Déu i per tot el que aporta a la societat”, ha afegit també l’Eduard Riu, qui participa des del principi.

La jornada a Bellvitge ha estat amenitzada pels estudiants de l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts (EMMCA). En termes de recaptació tornem a parlar d’èxit. S’han recaptat més de 400.000 euros que estaran destinats a causes solidàries de caràcter social.