La Cambra de la Propietat Urbana de L’Hospitalet ha valorat de forma negativa la limitacions des preus del lloguer que entrara en vigor, a través d’una nova llei, el proper mes de febrer.

La limitació de preus del lloguer arribarà a 140 municipis de Catalunya que s’han declarat com a zones tensionades per accedir a un habitatge. Entre aquests municipis també s’hi troba L’Hospitalet.

La gerent de la Cambra, Ana González, en declaracions a l’Entrevista de l’Informatiu, apunta que “a Catalunya ja l’any del 2020 es va establir la limitació dels preus del lloguer i va tenir un efectiu totalment negatiu, perquè va caure l’oferta de l’habitatge al voltant d’un 15%. Les estadístiques ho confirmen, molts propietaris han tret al mercat el seu habitatge”.

El Ministeri haurà de publicar en les properes setmanes aquesta llista que la Generalitat ha declarat com a zones de mercat tensionats, amb una vigència de 3 anys. Es tracta d’un requisit imprescindible per poder-se acollir a la Llei estatal pel dret a l’habitatge i aplicar els mecanismes per contenir la pujada dels preus de les rendes que paguen els inquilins.

Sobre el nou índex de referència que fixarà el lloguer, Ana González anota que “el Ministeri està elaborant un índex i desconeixem quins paràmetres utilitzarà. Sembla, oficiosament, que sí es tindran en compte els carrers i l’estat de conservació dels l’habitatges”.

Ana González ha afegit que “estem detectant aquestes darreres setmanes una velocitat per part dels propietaris de tancar contractes d’arrendament abans de l’entrada en vigor d’aquest índex”.