Bicicletas Marco obrirà la persiana per última vegada aquest divendres, 2 de desembre, i s’afegirà a la llista de comerços de barri que han hagut de tancar. Hauran estat 66 anys i dues generacions al barri de la Florida. En aquest cas, els motius principals del tancament han estat un problema de salut i la jubilació, si bé és cert que el context econòmic ha fet que ningú hagi volgut mantenir el negoci.

El Rafael Marco Martínez té tants anys, 66, com la botiga que el seu pare va obrir al carrer Renclusa poc abans del seu naixement, una botiga que també ha estat l’ofici i la passió ciclista del Rafa.

La competència de les grans cadenes de material esportiu formen part del context general, però els factors determinants han estat un ictus que el Rafa va patir fa dos anys i l’edat de jubilació. El Rafa explica a TV de L’Hospitalet que sent “una mica de tristesa, perquè he treballat aquí 50 anys i vaig començar amb el meu pare”. 

Una vegada ja han pogut vendre quasi totes les bicicletes que tenien en estoc i quan ja només queden alguns accessoris, Bicis Marco posa el punt final. Han estat 66 anys de presència al barri de la Florida i de divulgació de la cultura ciclista, una contribució que la clientela té molt en compte.

El Rafa i la Clara van contactar amb l’Ajuntament per mirar que algú es quedés i mantingués el negoci. I lamenten que la situació econòmica hagi fet que ningú s’hagi vist amb esma d’agafar el relleu.

L’últim dia de Bicis Marco serà aquest divendres, 2 de desembre, en horari d’obertura de matí i tarda.