La Borriquita de la Cofradía 15+1 ha tornat a donar inici a les processons de Setmana Santa a L’Hospitalet. Amb sortida i arribada a la plaça de la Bòbila, la imatge representa l’arribada de Jesús a Jerusalem.

Centenars de persones han acompanyat el trajecte, en què la pluja lleugera ha fet acte de presència, però que no ha pogut esgarrar la primera sortida de Diumenge de Rams. Felipe Navarro, president de la “15+1”, diu que “aquests dies prefereix no mirar gaire el cel”, i que “estan molt orgullosos de tota la feina feta durant l’any per arribar a aquestes dates”.

Una part molt important d’aquest dia és la tasca dels portants, els encarregats de transportar la imatge de Jesús sobre un ruc. Una jornada molt especial, que viuen amb molta responsabilitat, com explica una jove portant de la confraria: “No es pot explicar en paraules el que suposa ser els peus de Jesús o la Verge”.

La imatge de Jesús ha passejat pels carrers de Pubilla Cases, on s’han pogut veure molts infants amb palmes i palmons, i un gran nombre de veïns, amb gran implicació en la confraria, que no volien perdre’s la cita.

La Borriquita és tant sols la primera, en una Setmana Santa carregada de processons. La majoria tindràn lloc el pròxim cap de setmana, entre Divendres Sant, Dissabte Sant, i Diumenge de Resurrecció.