El Centre Cultural La Bòbila celebra un any més el Dia del Brasil, que és el 7 de setembre, i ho fa amb l’exposició “Arrels ancestrals” de l’artista brasilera Haydèe Sampaio. L’exposició es pot visitar fins al 29 de setembre.

Haydèe Sampaio va néixer en un poble de l’Amazònia brasilera, i les seves obres mostren escenes de benediccions, ofrenes, xamans i cures relacionades amb el seu origen amazònic. Pintures que són una acte d’amor als seus orígens i sobretot a les dones. Dones que viuen en petits pobles als marges dels rius de la floresta amazònica i que estan totalment aïllades de la societat actual del Brasil.

“La mostra parla de la qüestió de la invisibilitat dels pobles que viuen al marge de la societat, principalment les dones” explica Sampaio. “Les dones són les que sostenen la família  i és com si no existissin” denuncia l’artista brasilera, que també explica que l’exposició és una manera de “posar el focus en aquesta realitat, ja que vivim en una societat de l’espectacle i entreteniment”. Amb les seves pintures de colors alegres i formes variades, Sampaio també connecta amb els seus orígens i amb moments de la seva infantesa.