La Biblioteca Humana ha tornat a obrir les portes a la ciutat. La iniciativa presenta el seu propi catàleg de títols o ‘llibres humans’: persones que han patit discriminació o rebuig social a causa del seu estil de vida, origen, la seva religió i d’altres circumstàncies vitals.

Els llibres humans es presten a lectors i lectores, a qui es brinda l’oportunitat d’escoltar les seves històries, amb la finalitat de trencar barreres, desafiant estereotips i prejudicis.

Foto de Gabriel Cazado.

“Continuem en aquesta línia de generar espais de diàleg en llocs segurs i que ens permetin conèixer històries sovint invisibilitzades” explica Amaya Cazorla, tècnica del pla integral Les Planes-La Florida, artífex d’aquesta activitat.

La primera edició a la Florida va ser un èxit d’acollida, i aquesta vegada des de la Biblioteca de Tecla Sala, s’han sumat més títols a l’activitat mentre que aquells que ja hi van ser la primera vegada han explicat nous capítols de la seva història.

L’Alba Sala, una de les lectores, creu que “ha estat un exercici d’empatia real amb persones que han viscut realitats molt diferents a les meves”.

Foto de Gabriel Cazado.

Des de l’organització s’han fixat com a objectiu que la Biblioteca Humana es pugui celebrar un cop l’any, mantenint sempre la mateixa cura i respecte cap a les persones que generosament obren les pàgines del seu llibre personal.