Fins el 31 d’octubre, es pot veure a la biblioteca Tecla Sala l’exposició “European Blues”, una mostra que recull material fotogràfic i audiovisual de les activitats organitzades per la European Blues Union (EBU), una associació dedicada a la dinamització i l’intercanvi cultural en el sector del blues entre països de l’àmbit europeu. 

L’exposició commemora l’elecció de la biblioteca Tecla Sala, l’any 2012, com la Biblioteca Europea del Blues i mostra fotografies cedides per artistes, fotògrafs i periodistes especialitzats de tot el món i material gravat a les tres edicions de l’European Blues Challenge, un concurs europeu del blues organitzat per la EBU.

La Tecla Sala acull el fons documental de la Societat del Blues de Barcelona i de l’EBU. Aquesta organització, amb seu a Brussel·les, està integrada per 28 països i organitza el concurs European Blues Challenge i el Blues Market, on tots els membres associats poden compartir continguts i crear llaços de cooperació.

Al ser la Biblioteca Europea del Blues estem rebent de tot Europa produccions i d’altres coses molt interessants, com per exemple dues hores de gravació d’un concert de blues en un suport de cartró, que ens va enviar la ràdio-televisió belga”, ha explicat Pedro Bravo, director de la biblioteca Tecla Sala.

La col·laboració entre la Societat de Blues de Barcelona i la Tecla Sala és molt estreta des de 2006. “La iniciativa d’aquesta exposició és un projecte pioner perquè mai s’havien connectat tot els grups d’Europa i això és molt interessant pels músics i pel blues”, ha explicat la presidenta de la Societat del Blues de Barcelona, Míriam Aparicio.

Segons Aparicio, la vinculació de L’H amb el blues ve de la dècada dels 80 i des de llavors han organitzat concerts que han portat a aquesta ciutat figures internacionals del gènere. “El fons de blues de la Tecla Sala és molt important perquè a Espanya no n’hi ha cap més, només un altre de documentació europea”, ha destacat.

En aquest projecte també hi està implicat el Centre Cultural de Collblanc-la Torrassa, un equipament que, en el seu àmbit d’actuació en difusió musical, està especialitzat en blues i música negra des de 2005.

A la inauguració de la mostra hi ha assistit el regidor de Cultura, Jaume Graells i els dels districtes I i II, Alfonso Salmerón i Jesús Husillos. Per cel·lebrar-ho ha actuat el duo Cotton Roots, guanyador de la modalitat acústica del Concurs de Blues de Barcelona.