La Biblioteca Josep Janés engega una iniciativa per fer un mapeig de les zones de Collblanc a on es registrin les temperatures més altes durant el juliol. Sota el títol “Cròniques de la calor”, es faran dos tallers oberts a tots el públics, amb inscripció prèvia, per mostrar com col.laborar en aquest projecte de ciència ciutadana just en l’època més tòrrida.

La calor extrema a l’estiu cada vegada és més freqüent i aquesta activitat pretén la recerca sobre els punts amb més temperatura al barri durant aquest mes de juliol, en indrets com places, cantonades, voreres o espais verds.

Entre tots els participants en aquest projecte de ciència ciutadana sortirà un mapa geolocalitzat dels punts més calorosos i els altres que no ho són tant, documentat amb les temperatures a escala humana, afegint a més experiències personals del veïnat.

L’activitat “Cròniques de la calor” consta de dos tallers, el primer aquest dijous, 6 de juliol, de 16.30 a 20.30h, on s’elaboraran mapes col·lectius, identificació dels llocs i trajectes d’interès i la mesura de la temperatura al barri durant un recorregut a peu.

Dijous 13 de juliol, serà el segon taller on es farà la interpretació de les dades i experiències personals, elaboració i interpretació del mapa del barri i escriptura de relats de les vivències personals amb la calor.

“Cròniques de la calor” és un projecte impulsat pels grups de recerca OpenSystems i GAMA de la Universitat de Barcelona i amb la col·laboració de la Biblioteca Josep Janés.