L’espionatge i la intimitat en el món virtual són els fils conductors de la dinovena edició de la BCNegra, el festival de novel·la negra que es celebra fins l’11 de febrer a Barcelona i també a L’Hospitalet, amb la Biblioteca de La Bòbila com a epicentre.

Amb el lema “Espies com nosaltres”, la biblioteca de La Bòbila acollirà un seguit d’activitats que s’estendran durant tot el mes de febrer. En primer lloc s’ha programat un cicle de cinema negre d’espies amb les pel·lícules “Spione”, “Espía por mandato”,  “Ipcress” i “39 escalones”. Les pel·lícules es projectaran tots els divendres a les 18 hores a la biblioteca de La Bòbila.

També estarà disponible a partir del 6 de febrer una conversa virtual amb la periodista Fàtima Llambrich sobre el llibre “Brots de narcosocietat”. A la BCNegra no poden faltar els clubs de lectura i, en aquesta ocasió, Manuel López Poy moderarà el club sobre el llibre “La máscara de Dimitrios” d’Eric Ambler, el proper 27 de febrer.

Enguany, no faltarà tampoc una exposició al hall del Centre Cultural La Bòbila sobre “Ciutats criminals”, ni tampoc el tradicional joc de preguntes i respostes, en aquest cas sobre dones detectius. També es dedica un espai especial per a les activitats adreçades al públic  infantil i juvenil amb clubs de lectura, l’hora del conte i un taller per ser un detectiu expert.

Més de 150 escriptors i una cinquantena d’activitats

La dinovena edició de la BCNegra comptarà amb la participació de més de 150 escriptors i una cinquantena d’activitats. Comptarà amb obres de teatre i cabaret, taules rodones i projeccions i tindrà com a escenaris principals la sala La Paloma, la Biblioteca Jaume Fuster i el Mooby Bosque de Barcelona. Enguany, el premi Pepe Carvalho serà per a l’escriptor noruec Jo Nesbo.