Aquesta edició de la ruta gastronòmica A la tardor, platillos! ha comptat amb la participació de 31 restauradors i amb un 27% més de tapes venudes. Una xifra rècord des de la seva creació ara fa 9 anys on bars, restaurants i cocteleries han mostrat les seves propostes originals en cuina de temporada, tradicional o creativa.

L’11 de desembre, al vestíbul de Gornal Activa es lliuraran els premis als millors platillos de la ruta. Un jurat professional, del qual en forma part el padrí de la ruta, Oriol Casals, xef i copropietari del restaurant Teòric, decidirà els guardons al Platillo més saborós, el més creatiu i el Platillo de millor qualitat gastronòmica.

La darrera categoria, el Platillo de L’Hospitalet, és escollida pels ciutadans. Cada establiment disposava d’una urna perquè els comensals votessin el seu platillo preferit, i entre tots els participants, se sortejaran premis oferts per les empreses col·laboradores de la ruta.

Les vuit rutes gastronòmiques venen un 27% més de tapes que el 2022

A la Tardor, platillos! ha tancat l’edició del 2023 amb més tapes venudes que ara fa un any. En el sí de totes les rutes que se celebren durant les festes de Primavera i en les festes majors dels barris, s’han servit 50.132 tapes, un 27,5% més que l’any anterior, (39.241 tapes) i hi han participat 110 propostes de bars i restaurants de la ciutat. A la Primavera de Tapes van participar-hi 32 establiments que van servir 29.645 tapes, un rècord absolut.

Les rutes gastronòmiques estan impulsades per l’Ajuntament en col·laboració amb el Gremi d’Hostaleria i Alimentació de L’Hospitalet i el blog “L’Hospitalet Gastronòmic”. Tot plegat en el sí dels projectes destinats a la promoció i la dinamització de la gastronomia local i a la consolidació de la ciutat com a destí turístic gastronòmic i per apropar-ho a veïns i visitants de L’Hospitalet.