La 43a Festa Major de Bellvitge ha començat aquest cap de setmana. Fins el 17 de setembre els veïns i veïnes del barri podran gaudir d’un seguit de propostes lúdiques, festives i culturals i fins i tot algunes novetats que s’enceten enguany.

El barri de Bellvitge ja ha donat el tret de sortida a la seva Festa Major. Fins al 17 de setembre es duran a terme un munt d’activitats diverses i plurals. Algunes de les propostes culturals inclouen concerts, mostres de dansa, exhibicions d’entitats, activitats esportives i tallers infantils, entre d’altres.

La Festa Major de Bellvitge té el suport del teixit associatiu del barri i de tota la gent que s’hi suma per participar a les activitats. Per aquest motiu, el programa de festes inclou propostes lúdiques per tothom.

“Tenim la sort de tenir un barri amb gent de tota mena, per això a la programació de les festes es pensen activitats per donar el gust al màxim de veïns i veïnes possible”, explica Vicente Jorge, vicepresident Comissió de Festes Bellvitge

Aquest cap de setmana s’ha inaugurat la 43a Festa Major de Bellvitge i el 33è Estand Sociocultural i Mostra d’Entitats a l’Estand Sociocultural José Antonio Montoya, situat a la plaça de la Cultura.

“Tenim una setmana sencera plena d’activitats de tota mena, des d’esportives, culturals, socials, xerrades informatives, i lúdiques i festives”, afirma Maite Revilla, regidora Districte Bellvitge.

La inauguració s’ha fet a ritme de batucada amb una cercavila protagonitzada pels Amics de la Música i Tabalada Club Bellvitge. També s’ha presentat la mostra d’entitats i l’exposició de pintures, fotografies, escultures i dibuixos.

Durant els dies de festa l’Estand Sociocultural acull diferents exhibicions de dansa, com els quadres de ball i cançó espanyola, concerts i espectacles per a totes les edats.

Foto Gabriel Cazado

Enguany també s’està duent a terme el 23è festival de teatre amateur a la Sala d’Actes del Centre Cultural de Bellvitge, on cada dia es representa una funció preparada per diferents grups d’aficionats al teatre.

A banda de la cultura tradicional i popular, la Festa Major porta força novetats, com el circ al carrer, els  espectacles de màgia, les batalles de rap, el torneig de Fifa o la primera cursa popular.