La 2a edició de la Biblioteca Humana tornarà el 15 de juny amb noves vivències personals. La Biblioteca Central Tecla Sala acollirà aquesta iniciativa on persones que han patit discriminació o rebuig social narren la seva història. Respecte a l’any passat, el catàleg de llibres ha augmentat i enguany es comptarà amb una vintena de títols.

De fet, la bona acollida de la 1a edició de la Biblioteca Humana, celebrada el novembre passat a La Florida, ha animat als seus organitzadors a repetir l’experiència amb un nou catàleg de títols. Els assistents no necessitaran llegir cap llibre. Només hauran d’escoltar als autors i les autores que narraran les seves històries personals. Unes vivències reals explicades per una dona transgènere, una víctima del tràfic de persones, el familiar d’una persona que es va suïcidar, un altre familiar d’un malalt mental, o que han superat un càncer, entre d’altres.

Emma de la Haba, tècnica de Ciutadania i Migracions de l’Ajuntament de L’Hospitalet, assegura que “hem tingut molta sort perquè la gran majoria de llibres humans volen repetir, i nosaltres comptem amb ells. Una novetat és que sobre les seves històries han escrit nous capítols. Això vol dir que sobre una mateixa temàtica escoltarem històries noves i diferents. Al mateix temps, també incorporem nous llibres al catàleg. Les nostres prestatgeries van creixent”.

La iniciativa pretén trencar barreres socials, desafiar estereotips, lluitar contra els prejudicis, i contribuir a la construcció d’una societat més justa i inclusiva. Uns objectius que en la 1a edició es van assolir amb escreix pel fet d’escoltar les històries explicades pels seus protagonistes.

Tenim una biblioteca enormement variada i rica gràcies a persones que generosament expliquen les seves històries de superació. Després d’escoltar-les veurem la vida des d’un prisma diferent.

La Biblioteca Humana de L’Hospitalet és una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de L’Hospitalet, dins del marc del Pla Integral Les Planes – Blocs Florida, en col·laboració amb l’Àrea Metropolitana i la Diputació de Barcelona, i co-organitzada per referents del Pla Integral Les Planes – Blocs Florida, Biblioteques de L’Hospitalet, Servei d’Acollida i Integració i Àrea d’Educació, Innovació i Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet, i per les entitats Escola de Vida Les Planes La Florida, l’AFA Joaquim Ruyra i Artticco.

Per participar en la 2a edició de la Biblioteca Humana, el dissabte 15 de juny a la Biblioteca de la Tecla Sala, cal fer una inscripció prèvia gratuïta a la pàgina web.