Ja s’ha obert el període per presentar-se a la 17a edició Premi de Novel•la Negra L’Hospitalet Confidencial. Fins al 31 de març, els interessats poden fer arribar les seves obres de gènere negre o policíac a través de la seu electrònica de l’ajuntament de L’Hospitalet. El premi consistirà en 12.000 euros i la publicació del manuscrit.

L’Ajuntament de L’Hospitalet aposta per la promoció del gènere negre amb aquest premi ja consolidat en el món de les lletres. Per fer-ho possible, engega una nova aliança amb l’editorial Clandestina, que, enguany, pren el relleu a Roca Editorial.

En aquest premi hi poden participar totes les persones que ho desitgin, de qualsevol nacionalitat o procedència, amb residència a Espanya, amb novel·les de gènere negre o policíac escrites en llengua castellana o catalana, originals i inèdites, que no tinguin compromesos els drets i que no hagin rebut cap premi anteriorment. El text íntegre de la convocatòria i els models normalitzats de sol•licitud es poden trobar al web www.l-h.cat/premilh.

El jurat estarà format pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet, la cap de Biblioteques de L’Hospitalet, una persona representant de Clandestina, la directora de la Biblioteca la Bòbila, tres especialistes en novel•la negra i dos lectors del club de lectura de novel•la negra seleccionats per la Biblioteca.

El jurat emetrà el seu veredicte dins el tercer trimestre de 2023, moment en què es donarà a conèixer el nom de la persona guanyadora. L’obra publicada es presentarà durant el quart trimestre de 2023 en un acte que tindrà lloc a la Biblioteca la Bòbila de L’Hospitalet.