Arriba una nova edició de l’Open Internacional de Twirling i ho fa batent un nou rècord de participació. En aquesta ocasió han estat 8 els països convidats a participar-hi: Alemanya, Eslovènia, França, Itàlia, Anglaterra, Països Baixos, República Checa i Suècia. Degut també a l’augment del nombre de participants, aquesta edició ha hagut d’ampliar els habituals dos dies de competició a tres dies.
L’any passat, l’Open va reunir a més de 350 esportistes i més de 25 clubs de 6 països diferents; aquest any, la xifra ha augmentat, amb més de 27 clubs participants, en aquesta ocasió de 8 països diferents. “La valoració és molt positiva. Hi ha hagut rècord de participació. S’ha fet més internacional. Ha estat una experiència molt positiva, es poden observar els resultats. A més a més, s’ha necessitat un dia més per poder fer-ho possible, a causa del nombre de participants i categories”, ha destacat la Yolanda Esteban, secretària del Club Twirling de L’H i que forma part de l’organització.
La disciplina, les rutines o el treball en equip són alguns dels valors que el twirling aporten com a esport a les persones que ho practiquen. “Crec que són molt importants els valors que m’ensenya, perquè aquí et donen disciplina i valors que tindràs en compte al llarg de la teva vida”, explica la Dana Ramírez, qui entrena a un club de la ciutat.
Les esportistes han destacat els valors del twirling, però no han deixat de banda el gaudiment que suposa per les més petites de cada club poder actuar a la pista davant d’un gran públic. “Jo crec que el millor per elles és poder sortir a pista, que tothom t’aplaudeixi, que a tothom li agradi veure’t. Elles ho gaudeixen molt”, ha assenyalat la Nadia Múñoz, entrenadora d’un grup de nenes petites. Un d’aquests valors també ha estat la inclusió, amb una categoria només per la diversitat.