Junts per Catalunya vol donar eines als ajuntaments contra les ocupacions delinqüencials que causen problemes de convivència. Per aquest motiu demanaran en el proper Ple del Parlament la possibilitat de reformar el Codi Civil català.

Aquesta reforma permetria que els Ajuntaments i les comunitats de veïns puguin actuar en cas que la propietat d’un immoble afectat no ho faci. També proposen modificar la Llei de l’Habitatge per imposar sancions als propietaris que no actuïn i plantejar la cessió de l’immoble al parc d’habitatge social. Després seria el jutge que prendria la decisió si l’ocupació està lligada a activitats il•legals.

L’exconsellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha dit que “és lamentable que el govern de la Generalitat hagi aturat la reforma legislativa per donar resposta a les ocupacions conflictives i delinqüencials. Des del govern vam impulsar unes reformes, que ens són pròpies, que permetia que comunitats veïnals i alcaldes poguessin actuar”.

Junts destaca que les ocupacions han crescut un 550% a Catalunya els darrers deu anys. A casa nostra hi ha un 45% de les ocupacions de tot l’Estat i hi ha 7.345 denúncies interposades als jutjats per ocupacions.