Les Jugateques Ambientals que es fan als parcs metropolitans ofereixen més de 900 activitats educatives gratuïtes fins el mes de novembre. Estan organitzades per l’AMB i a L’Hospitalet es fan als parcs de Bellvitge, les Planes i Can Buxeres. N’hem parlat amb Núria Machuca, tècnica de promoció i conservació de l’espai públic de l’AMB.

Núria Machuca ha dit que “és un espai dirigit a la canalla, des dels 3 anys aproximadament fins els 7 o 8 encara que si venen nens més grans no hi haurà cap problema. Són activitats amb contingut que tinguin a veure amb els parc metropolitans amb valors sobre la natura, l’ambient i el patrimoni”.

Machuca s’ha referit al Dia Mundial del Medi Ambient que se celebra aquest mes de juny. “Parlarem de problemàtiques que ens afecten a nivell planetari i que puguin sensibilitzar la ciutadania amb diferents reptes ambientals. Farem activitats per descobrir coses com ara que no cal anar al Montseny per gaudir de la natura. Ho tenim al costat de casa i podem fer ciència ciutadana”.

Núria Machuca ha posat l’exemple de les caixes niu. “Aquestes activitats fan que la família participi com agents actius. Els nens veuen coses noves, aprenen com tenir-ne cura i es poden millorar les coses a través de les activitats”.