La primera quinzena d’abril serà el moment en el qual està previst que Moventis, divisió de mobilitat col·lectiva de Moventia, passi a ser l’operador del transport urbà de L’Hospitalet, El Prat i altres municipis, que es troben sota la titularitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). En concret, la companyia gestionarà 14 línies que connecten als habitants de L’Hospitalet i El Prat amb diferents àrees urbanes i interurbanes de les comarques del Barcelonès i del Baix Llobregat.

En concret, a L’Hospitalet, les línies que operarà la nova companyia són LH1, LH2, L10, L11, M12, M14 i L16. A aquestes rutes cal afegir E30, CJ, PR1, PR2, PR3 i PE. En total, Moventis gestionarà el servei de 13,5 milions de persones usuàries cada any.

Juan Giménez, director general de Moventis, assegura que es tracta d’un projecte “il·lusionant i important poder operar en la segona ciutat de Catalunya”, a més d’explicar que volen oferir un millor servei a la ciutadania. “Sabem positivament que hi ha línies que potser van més justes de temps. Hem de parlar amb l’Administració per veure com es poden millorar i com aconseguir el que la gent busca, que el servei sigui més fiable”, sentencia Giménez.

Moventis passarà a ser l’operador d’aquestes línies en substitució del grup Baixbus, que integren Mohn i Rosanbus. El canvi vindrà acompanyat amb la introducció progressiva de nous vehicles en substitució dels més antics de la flota. “Tenim fins a 19 vehicles 100% elèctrics que s’incorporaran en un termini de 15 mesos o dos anys com a molt”, assegura Giménez.

Quant a la plantilla, Juan Giménez assegura que els treballadors subrogats no han de patir ja que es respectaran les condicions laborals: “Els 257 treballadors poden estar tranquils, ja que tenen garantit per part nostra i per part del contracte signat amb l’AMB el manteniment de les condicions econòmiques actuals”.

El servei de transport públic de Moventis compta amb un valor estimat de 297.185.015 euros per a una durada inicial de set anys, amb la possibilitat de prorrogar-se tres anys addicionals.