Ja fa 15 anys que l’escola Bellvitge va iniciar una activitat intergeneracional d’il•lustració de contes. Els infants de l’escola escriuen contes en català, castellà i anglès i la setmana de Sant Jordi alumnes del Batxillerat Artístic de l’institut de Bellvitge i del cicle d’il•lustració de l’escola Serra i Abella fan dibuixos per il•lustrar aquests contes. 

Els dibuixants dels dos centres han fet servir diverses tècniques d’il·lustració sota l‘atenta mirada dels joves escriptors. Les obres que sorgeixen d’aquesta col·laboració queden recollides cada any en un llibre de contes que aviat es digitalitzarà perquè perdurin en el temps amb més seguretat.

Aquesta activitat forma part de la Jornada d’Il·lustració de contes que ja arriba a la 15a edició. La directora de l’escola Bellvitge, Marta Rué, ha dit que “els nostres alumnes escriuen contes en castellà, català i anglès, en funció de l’edat i ho enviem a l’Institut Bellvitge i a l’escola d’Art Serra i Abella i pensen com il·lustrar el conte. Els nens gaudeixen i els fa il·lusió veure com es posa cara a allò que ells han creat”.