La  iniciativa “Art Salut Intergeneracional” vol promoure la cohesió social i empoderament individual per combatre la soledat i l’aïllament des d’una òptica intergeneracional, vinculant persones grans amb joves del territori a través de les Arts Escèniques. 

La Plaça del Diamant ha estat la primera obra que les persones grans que participen dins del projecte “Art Salut Intergeneracional” han anat a veure al Teatre Joventut. Han coincidint amb alumnes de 10 instituts de la ciutat i de l’àrea metropolitana. Joves i grans han pogut gaudir plegats d’aquest clàssic interpretat per la companyia Mea Culpa, que ofereix el Servei Educatiu.

Aquest projecte s’emmarca dins del programa Art Salut que Plàudite Teatre realitza a través de diferents iniciatives orientades a la salut emocional, corporal i mental de persones i col.lectius diversos.

L’objectiu és potenciar que la gent gran, joves i nens que hi participen en el projecte “Art Salut Intergeneracional” es trobin fora de l’aula i puguin compartir altres activitats. Per a la gent gran ha estat una oportunitat de gaudir d’una sortida diferent i divertida relacionada amb el teatre.

Laia Cabrera, coordinadora escènica de Plaudite Teatre, ha explicat que “veure un clàssic de la literatura catalana a través dels ulls de diferents generacions ha estat una experiència enriquidora. S’han creat sinergies molt boniques entre els joves i les persones grans que han gaudit de l’obra”.

Aquesta ha estat una prova pilot i des de Plaudite Teatre tenen pensat que la gent gran del programa “d’Art Salut Intergeneracional” junt amb els joves i nens que també hi participen puguin coincidir en altres de les obres que el servei educatiu ofereix al Teatre Joventut.