Adolescents de cinc entitats juvenils de lleure, entre elles l’Esplai Pubilla Cases-Can Vidalet, han participat en una experiència educativa impulsada per la Federació Catalana de l’Esplai per sensibilitzar el jovent sobre les diversitats culturals, racials, sexuals i funcionals.  

A través de vídeos que han publicat a la xarxa social Tik Tok conviden a reflexionar altres joves sobre la diversitat afectiva i sexual, la lluita contra el bullying i el racisme o les limitacions que es troben les persones amb discapacitat.
En total 81 joves de cinc esplais han elaborat 13 vídeos de Tik Tok amb missatges que conviden a la reflexió i treballats a partir de les seves pròpies experiències.

Els audiovisuals es poden veure a www.tiktok.com/@fedesplai_educlips/ . Tots junts sumen més de 8.000 visualitzacions a la xarxa social.

Aquesta experiència sota el nom d’Educlips és el tercer projecte relacionat amb l’àmbit audiovisual i les xarxes socials que la Federació de l’Esplai impulsa juntament amb Fundesplai amb el suport del Departament de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. 

Els altres dos projectes d’edicions passades es van dedicar a la inclusió social i a la violència de gènere i els vídeos es van publicar a youtube.

https://fundesplai.org/ca/recursos/noticies/2014-educlips-videos-per-a-la-transformacio-la-critica-i-la-inclusio-social

https://esplai.fundesplai.org/educlips/

Cal destacar que la Federació Catalana de l’Esplai està impulsant des de l’any 2017 les creacions audiovisuals amb els i les joves com a eines perquè els adolescents reflexionin sobre la transformació social i esdevinguin agents de canvi.