Més de 200 persones grans i 350 joves de centres educatius d’arreu de la ciutat hauran passat per l’estand de l’Ajuntament de L’Hospitalet a l’Smart City per participar en diverses activitats divulgatives, enguany centrades en els usos de la intel·ligència artificial. A més, també s’han d’afegir altres 50 usuaris de Torre Barrina.
Pel que fa a la gent gran, alguns dels tallers que s’ha dut a terme a l’Smart City s’ha centrat en la creació d’un avatar digital i en la realitat immersiva. “Amb imatges virtuals de llocs coneguts es generaven reminiscències emotives que, de retruc, permetien introduir conceptes de ciència divulgativa”, ha comentat Daniel Amatller Ciurans, tècnic de +k ciència.
També hi ha hagut tallers per aprendre a usar les tauletes i noves eines de tecnologia punta, com el ChatGPT, així com la possibilitat de preguntar i demanar informació a un assistent digital. N’hem parlat d’aquesta qüestió a l’Entrevista de l’Informatiu amb Gerard Pinar, director d’Operacions de Bleta. (Veure vídeo).
Daniel Amatller Ciurans creu que “tenim un concepte equivocat de les capacitats de les persones grans”. De fet, un dels objectius de l’estand L’H 6.0 ha estat trencar el prejudici segons el qual la gent gran no sap fer servir la tecnologia i reivindicar que amb un cop de mà son persones totalment capaces de treure’n profit.
L’alcaldessa, Núria Marín, ha visitat l’estand L’H 6.0 acompanyada del tinent d’alcaldia de Serveis a les Persones, David Quirós Brito, que ha destacat que “hem volgut reflectir que un bon ús de la Intel·ligència Artificial ens pot permetre millorar la vida de la nostra gent gran i dóna oportunitats al jovent per desenvolupar el seu futur personal i professional”.
En aquesta línia, Lluïsa Saltó Aixalà, usuària del Punt Òmnia Gornal, ha explicat, referint-se a les noves eines tecnològiques, que “el mòbil i l’ordinador sí que en sé, però altres coses les abria fer amb més dies, no tan sols amb una estoneta. Però m’ha fascinat, perquè totes aquestes coses m’encanten”.
I el Dionisio Alfonso Pascual ha afirmat que “a partir d’ara, miraré de posar en pràctica tot allò que he après”, I ha afegit que “convido a qualsevol persona a que, tot i que no en tingui ni idea d’informàtica, que s’apunti a aquests tallers, que li vindran ganes d’aprendre”.
A banda dels tallers adreçats al segment de gent gran, l’estand L’H 6.0 també ha acollit durant l’Smart City presentacions i xerrades sobre les aplicacions de la intel·ligència artificial en diversos àmbits de la societat, des de les aules a les empreses, passant pel camp de la creació artística.