El bailaor hospitalenc José Manuel Álvarez porta per primera vegada a Barcelona l’espectacle “Bailes colaterales”. Serà aquest divendres 2 de setembre al Palau de la Música Catalana i just abans de viatjar a la Villette de París.

José Manuel Álvarez ha creat un muntatge de gran format on explora la hibridació del flamenc amb la dansa espanyola des de d’una perspectiva contemporània. Per fer-ho, el bailaor s’envolta d’un col·lectiu de diferents procedències artístiques, des del flamenc més tradicional fins a la dramatúrgia més contemporània.

“Bailes colaterales” compta amb música original de José Almarcha i Max Villavecchia, que també interpreten la guitarra i el piano respectivament, juntament amb Pepe de Pura al cante i Lucas Balbo a la percussió. José Manuel Álvarez comparteix també escenari amb tres destacades bailaores del panorama català: Miranda Alfonso, Carmen Muñoz i Marina Paje.

El muntatge es va poder veure al Teatre Joventut al 2019. També ha fet estada a Riad (Aràbia Saudita) i, properament, viatjarà a la Villette de París, entre d’altres ciutats.

José Manuel Álvarez va néixer a Sevilla però s’ha criat a L’Hospitalet. Va aprendre a ballar flamenc de la mà de grans com Antonio Canales i Eva Yerbabuena, i ha treballat al costat d’artistes com Ana Morales i companyies com La Fura dels Baus. Va inaugurar al museu d’art contemporani de Beijing l’exposició més gran de l’obra de Picasso que s’ha fet a la Xina. A casa nostra, ha dirigit els espectacles “Cruces” i “El Rumbòdrom” que es van poder veure a les darreres edicions de Dansa Metropolitana. El 2017 va obrir un espai dedicat a la formació i la creació a L’Hospitalet, ¡La Capitana!.