El parc de l’Alhambra s’ha omplert d’activitats científiques per celebrar la sisena edició de la Jornada STEAM-A que vol promoure les activitats científiques i tecnològiques entre els alumnes de primària i secundària. Es tracta d’una activitat organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics de L’Hospitalet, Pessics de Ciència i l’Àrea Municipal d’Educació, Innovació i Cultura.

Estudiants d’ESO de la ciutat han preparat diferents tallers, jocs i activitats perquè participin infants de cinquè de primària. En total han participat uns 200 alumnes de secundària i de primària de 12 instituts i de 17 escoles.

Amb l’ajuda dels docents, l’alumnat de secundària ha preparat activitats sobre ciència, matemàtiques, tecnologia, enginyeria i art, com per exemple, circuits elèctrics, robots, experiments de química, passatemps matemàtics, slime magnètic, una cúpula de Leonardo i experiments d’òptica, entre d’altres.

L’objectiu és difondre les ciències entre els joves i trencar amb els mites d’aquestes matèries, que molts cops són percebudes com a massa complicades. “Cal potenciar les formacions de les ciències i les tecnologies sobretot entre els més petits i entre les noies” afirma David Quirós, tinent d’alcaldia de Serveis a les Persones. “Són vocacions i professions que a vegades estan associades més als nois i hem de trencar amb aquest biaix de gènere”, afegeix.

Aquesta jornada es feia habitualment als porxos de La Farga. Però des del curs passat, l’STEM-A ha volgut moure’s per diferents barris. L’any passat es va fer al Parc de la Marquesa, a Collblanc, i aquest any s’ha fet al Parc de l’Alhambra, segons ha explicat Mireia González, membre del CRP de L’Hospitalet.

Els alumnes de primària han pogut recórrer tots els estands acompanyats de les actuacions musicals dels alumnes de 3r d’ESO de l’institut Apel·les Mestres, que participen en el projecte municipal  Rock’in amb la col·laboració de la Casa de la Música.