El Centre Cultural Collblanc la Torrassa acull el dissabte 28 de febrer, a partir de les 17 h, la jornada sobre música lliure i autoproduïda que organitza el portal d’internet laMundial.net, sota el títol Tengo una banda… i ahora qué?La web laMundial.net organitza el dissabte 28 de febrer, a partir de les 17 h, la jornada sobre música lliure i autoproduïda per a joves creadors i músics. L’acte, que duu per nom Tengo una banda… i ahora qué?, se celebra en el Centre Cultural Collblanc-la Torrassa.

La jornada té dos parts: a la primera es realitzarà un debat sobre diversos escoles de formació, protecció de drets de l’autor, canalització de treballs musicals, música i mitjans, promoció musical, internet, entre d’altres temes.

Un dels aspectes sobre el que s’incidirà és com s’han d’enfrontar els músics a aspectes no purament musicals però de vital importància, com són els econòmics i jurídics. Per això, molts professionals relacionats amb el món de la música -cantants, management, gestors de locals, programadors de concerts, periodistes i advocats- assisteixen a l’acte.

Al debat també es troben representants de l’Associació de Productors i Editors Fonogràfics Catalans, Unió Fonogràfica Independent, SGAE, Razzmatazz, Salamandra, Rulot, Bikini, BAM, escola de so Microfusa, escola de música l’Aula (Conservatori del Liceu), Bad Music Ràdio, Catalunya Cultura i BTV, entre d’altres.

A la segona part de la jornada de música lliure i autoproduïda, a partir de les 21.30 h, trobem les actuacions en directe de Mandalas, Nudozurdo, Sin Papeles, laMundial.net i Cheeky Monkey. L’entrada a aquests concerts i al debat és gratuïta.

Els organitzadors pretenen que els assistents, músics o aspirants, puguin treure el màxim de conclusions sobre les diferents opcions que tenen per canalitzar els seus treballs.

També el debat serveix per saber que opinen els mitjans de comunicació, entitats i empreses del sector sobre les noves vies de comunicació relacionades amb la música.

Canal.h 28/02/04