La Generalitat donarà 1,5 milions d’euros a JOLT, una start-up de comercialització i producció d’hidrogen que obrirà ben aviat a L’Hospitalet la seva planta. A L’Entrevista de l’Informatiu hem parlat amb Arturo Vilavella, director d’operacions de JOLT que ha explicat “com aquests diners se sumen als 5 milions de capital privat que hem invertit enfocats a la transició energètica i ens dona suport per fer la línia pilot que tindrà la seva seu a L’Hospitalet on combinarem un laboratori d’un centre de recerca enfocat a la fabricació a l’hidrogen”.

Vilavella ha assenyalat que “barregem ingredients per una solució aquosa on tenim uns ingredients que aplicant-la de forma tradicional aconseguim una capa catalitzadora sobre els substrat metàl·lic que el fa més resistent i eficient a l’hora de treballar per fabricar els elèctrodes”.

La fàbrica és pilot perquè “treballem una línia pilot. Volem establir el nostre centre de recerca internacional enfocat a l’hidrogen verd i aplicable a qualsevol altre procés electroquímic. La sortida més important de l’hidrogen està en els processos intensius en el seu ús com ara la fabricació de fertilitzants o la fabricació d’acer i més endavant temes de mobilitat aplicats al transport en especial, en els camions”.