No ha estat una decisió fàcil però, segurament, era la més sensata. El Club Bàsquet L’Hospitalet va aconseguir la salvació esportiva el passat 20 d’abril però la situació econòmica ha obligat a haver de renunciar al que es va assolir sobre la pista. El president de l’Hospi, Joan Ramon Patón, així com la resta de la Junta Directiva van intentar esgotar totes les opcions però el risc de caure dues categories, a Super Copa de Catalunya, ha precipitat els esdeveniments.

“Arrosseguem un deficit de la temporada passada a causa de la subvenció i ens és impossible poder estar a la LEB Plata”, explica Patón. “Les despeses són moltes, segurament a nivell federatiu són el club que més paga de la ciutat”, indica el president.

El beneficiari de la plaça serà el CB Tarragona, equip amb el qual s’ha permutat la plaça. Els tarragonins competiran a la LEB Plata, que l’any vinent es denominarà Segona FEB, mentre que l’Hospi ho farà a Tercera FEB, antiga Lliga EBA. Des del CB L’Hospitalet s’espera que aquest descens sigui el més curt possible, sempre que la situació econòmica ho permeti.

I, de fet, el projecte esportiu sembla que comença amb bon peu, com a mínim a nivell de noms. Jorge Tarragona, ex entrenador del primer equip, serà el nou director tècnic mentre que la banqueta serà dirigida per dos entrenadors contrastats: Òscar Navarro i Josep Maria Planas.

Joan Ramon Patón assegura, en aquest sentit, que l’objectiu és tornar el més aviat possible: “Els ànims són bons per intentar tornar a la categoria que crec que com a mínim ens correspon”. Però tot està condicionat per l’àmbit econòmic. “Fa uns anys vam baixar a EBA i vam pujar de nou perdent només dos partits. Però aquesta temporada, pel tema econòmic, no comencem tan bé com llavors”, explica.