El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, ha visitat l’Edifici Francesc Casbas seu dels Mitjans de Comunicació de la ciutat per participar en l’Entrevista del dia de l’Informatiu de Televisió L’Hospitalet.

En la seva intervenció des del plató televisiu, Elena s’ha referit a l’augment del número d’agents de Mossos d’Esquadra que s’han destinat a L’Hospitalet. “Hem fet aquest increment notable de mossos a la ciutat, gairebé 60 mossos més, i suposa més d’un 20% d’increment i seguirà el creixement aquest estiu, amb una nova promoció, i l’altre estiu també”, ha dit el conseller.

Aquesta ampliació de la plantilla, reivindicada llargament des de L’Hospitalet, refrenda, segons Elena, que “davant del delicte, el que s’ha de fer és investigar, prevenir, però sobretot s’han de posar més recursos i és això el que hem fet”.

Les estafes en ciberdelinqüència, tema tractat, entre d’altres, en la darrera Junta local de Seguretat, el conseller d’Interior ha recordat que “és un delicte emergent, està creixent molt, i per això hem creat una comissaria específica de prevenció de la ciberdelinqüència”. Elena ha dit que “és un combat que tenen totes les policies europees” i ha afegit “en aquest àmbit també cal molta formació i s’estan fent moltes xerrades a escoles i sobretot a gent gran, que és més vulnerable a aquest tipus d’enganys”.

Sobre la reincidència dels deliqüents, Joan Ignasi Elena ha apuntat com un problema “la manca de jutjats i els jutges així ho manifesten, i després s’ha de retocar el codi penal en relació a la reincidència, perquè una persona que fa la de delinqüència la seva vida, no tingui un càstig”.

Sobre l’actualitat política recent i la no aprovació dels pressupostos de la Generalitat, Elena, s’ha mostrat contrariat: “Que el pressupost que més creix, i que més creixerà en molts anys, l’hagin tombat per interessos de partit em sembla d’una irresponsabilitat extrema, perquè això afecta a la vida de la gent, a les escoles, al CAPs, al sistema sanitari i molt directament a la vida dels veïns i veïnes de L’Hospitalet i de Catalunya”.