Jauría es tracta d’una obra de ficció documental guionitzada pel dramaturg Jordi Casanovas, dirigida per Miquel de l’Arc i interpretada per Àngela Cervantes, Carles Cuevas, Quim Àvila, Francesc Cuellar, Artur Busquets i David Menéndez. Aquest divendres 16 de febrer, a les 20h, es posa en escena al Teatre Joventut. Compra d’entrades aquí.

Després d’estrenar-se al 2019 a Madrid i de triomfar als Premis Max al 2020, arriba a L’H aquesta obra que remou consciències i interpel·la directament a l’espectador. I es que s’ha construït a partir de les declaracions dels cinc acusats en el conegut com a judici de ‘la Manada’ i de la denunciant del cas, víctima d’una agressió sexual múltiple la nit del 6 de juliol de 2016, a la ciutat de Pamplona durant les festes de Sant Fermí.

El judici es va celebrar entre el 2017 i el 2019 i va tenir una gran repercussió mediática. A través de fragments de les declaracions dels acusats i de la denunciant publicades a diferents mitjans de comunicación, l’autor ha construït un realt que permet a l’espectador viatjar per la ment de la víctima i els seus agressors. Un judici on la denunciant és revictimitzada, obligada a donar més detalls de la seva intimitat que els propis denunciats. Un cas que sacsejarà el concepte de masculinitat, consentiment i d’agressió sexual a la nostra societat. Un judici que va marcar un abans i un després.

Els fets que van trasbalsar l’opinió pública

3 a.m. del 7 de juliol de 2016. Festes de Sant Fermí. Ells són cinc amics que es fan dir “La Manada”. El més jove i membre recent ha de passar per un ritual d’iniciació. Després de creuar-se amb una noia al centre de Pamplona, s´ofereixen per acompanyar-la al seu cotxe, aparcat a les afores de la ciutat. Durant el camí un d’ells aconsegueix accedir al portal d’un edifici i crida a la resta. Agafen la noia, la fiquen dins del portal i la van agredir sexualment entre tots.

La posada en escena segons nombroses crítiques teatrals no deixa indiferent per la manera d’explicar uns fets que van generar molta controversia entre l’opinió pública i que van acabar comportant canvis legislatius per endurir les penes quan no hi ha un consentiment explícit de la dona en una relació sexual.

El programa Taquilla Inversa de TV L’Hospitalet ha entrevistat tres dels actors protagonistes: Àngela Cervantes, Quim Àvila i David Menéndez. Recupera-la a la carta.