El coportaveu del grup municipal d’ERC+EUiA, Jaume Graells, ha passat pel plató de l’espai de l’Entrevista de l’Informatiu de TV de LH, que ha iniciat una ronda d’entrevistes amb els diferents representants de les formacions polítiques locals presents a l’Ajuntament.

El regidor republicà s’ha referit a la negociació dels pressupostos municipals per al 2024 i ha assegurat que el seu grup continua en converses amb l’equip de govern, després que en el darrer ple del mes de novembre el PSC hagués de deixar a sobre la taula la proposta de pressupostos municipals per manca de suports. Graells afirma que “som un partit negociador que busca consensos, i en seguirem parlant”.

El coportaveu d’ERC+EUiA assegura, però, que per poder arribar a un acord de pressupostos caldria “un consens sobre quina és la realitat de la ciutat. Els pressupostos haurien de ser un 60% més elevats per estar en la mitjana de la província de Barcelona. Som el municipi de més de 25.000 habitants de Catalunya que està en segon lloc a la cua en finançament municipal per habitant. Estem infrafinançats, a més de mal gestionats”.

Segons Graells, “el miracle que ens ha venut el govern de model de ciutat, com ara el del districte econòmic, no existeix. Necessitem més diners per habitant per millorar la neteja, l’enllumenat públic o l’educació i la cultura. I si el govern és capaç de fer aquesta diagnosi i de voler resoldre la situació, poden comptar amb nosaltres. Si el discurs segueix sent triomfalista, no podrà. Hem d’anar cap a un canvi de model de ciutat. Una ciutat que és de treballadors, a qui no es pot ofegar amb IBIs elevats”.

Activitats de Nadal amb prioritat per la ciutadania de L’H

ERC+EUiA va demanar en aquest ple que els infants de L’Hospitalet tinguin prioritat per poder accedir a les activitats de Nadal. Una moció que no es va aprovar finalment, tot i que s’ha anunciat que un cop obert el període de reserva, els dos primers dies hi haurà preferència per als ciutadans empadronats a L’Hospitalet. Segons Graells, “si molts dels veïns no poden permetre’s pagar espectacles, si tenim una bona oferta d’activitats de Nadal, com a mínim que gaudeixen d’aquestes que es fan a L’Hospitalet”.