El portaveu del grup municipal d’ERC+EUiA Jaume Graells ha inaugurat les Tribunes Crítiques, un nou espai de debat i reflexió organitzat pel FIC, l’entitat Foment de la Informació Crítica. Durant l’acte, celebrat al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala, Graells, ha explicat com va viure el cas de presumpta corrupció al Consell Esportiu de L’Hospitalet, unes irregularitats de les quals ell va alertar quan era regidor del PSC.
Assegura que ni l’aleshores alcaldessa, Núria Marín, ni el mateix Partit Socialista, van voler escoltar les seves acusacions i denuncia que hi ha haver connivència amb els dos exregidors encausats, Cristian Álcazar i Cris Plaza.
“Des del principi vaig veure una actitud de la direcció, de la presidenta del PSC de Catalunya, Núria Marín, on ella estava clarament fent costat als dos encausats, els dos primers secretaris ni em van contestar, ni em van voler rebre, i això que m’hi vaig adreçar per escrit”, ha afirmat el portaveu dels republicans.
Graells també ha explicat que després de denunciar dels fets va rebre una campanya de desprestigi, i ha parlat de la desprotecció que tenen els alertadors. Per això, diu, calen mecanismes legals que emparin les persones que denuncien possibles casos de corrupció.
De fet, el grup parlamentari d’ERC ha anunciat recentment que emplaçarà al president, Salvador Illa, a presentar amb celeritat la llei de protecció de persones alertadores de corrupció acordada fa dos anys.
En aquest sentit, ha recordat que el Consell Esportiu va acomiadar la treballadora que el va alertar de les irregularitats. Un acomiadament que la Justícia va declarar improcedent el mes passat, argumentant que s’havia produït com a represàlia.
Amb tot, creu que no s’han depurat les responsabilitats necessàries. En aquest sentit, lamenta que no s’apartessin cautelarment les persones implicades.”Quan es va decidir la indemnització, l’acomidadament de la treballadora, qui presidia era la regidora, actualement en el govern encara”, ha comentat Jame Graells.
El portaveu també ha volgut afegir quina hauria estat per a ell, la manera eficient d’haver actuat: “El que haurien d’haver fet és ficar una intervenció directa, destituir-los a tots, i fer una mena de gestora per posar ordre, depures responsabilitats, si s’ha d’acomiadar algú per males pràctiques se l’acomiada, però un dels tres denunciats, encara és el director del Consell Esportiu”.
Graells també ha lamentat que el nou equip de govern no hagi demanat disculpes públiques i després que els dos exregidors encausats admetessin la seva culpabilitat.
Fa unes setmanes ERC+EUiA va anunciar una demanda contra l’alcalde, David Quirós per haver-li negat el dret de rèplica després de les al·lusions directes del portaveu del PSC, que li va recordar a Graells que era membre del consell directiu del Consell Esportiu quan van passar els fets denunciats, i la seva relació amb Cris Plaza, càrrec de Consell i després regidor socialista.
Esquerra també ha posat en coneixement de l’Oficina Antifrau els atacs que, asseguren, han rebut Jaume Graells i la treballadora acomiadada de l’entitat.