El Jaume Ferrández és un veí de Santa Eulàlia que es tot un expert corredor de maratons. N’ha fet 15, i 99 més de mitges maratons. Fa 30 anys que té aquesta afició de córrer. El pròxim diumenge, 11 de maig, correrà la Marató de Barcelona. Però aquesta vegada serà especial perquè s’ha posat el repte de recollir fons per als nadons prematurs. 

La idea va sorgir després que Jaume corregués una mitja Marató a Dinamarca on es recollien fons per a causes solidàries. Va pensar llavors en fer el mateix a Barcelona: “Serà una edició especial, la 40a, i a més coincideix que farà 30 anys que vaig completar la meva primera marató”.

El repte que s’ha plantejat és recollir fons pel projecte “Amb tu, com a casa”, que ha impulsat l’Hospital Vall d’Hebron per crear el nou Centre de Neonatologia Avançada i millorar l’hospitalització dels nadons prematurs i les seves famílies.

Es dóna el cas que Jaume va viure en primera mà el tema dels nadons prematurs. “La primavera del 2005 vaig passar 92 dies amb la meva filla al Servei de Neonatologia de l’Hospital Vall d’Hebron, on va néixer després de 28 setmanes de gestació, i amb un pes de 560 grams. Van ser unes setmanes de neguit i incertesa, però també d’esperança i molta confiança, dipositada en tot l’equip mèdic i d’infermeria”.

El Jaume proposa diferents opcions per col•laborar en la seva campanya. Es poden fer donacions a la campanya a través del blog de la campanya. També proposa la màxima difusió de la campanya a través de Twitter amb les etiquetes #maratóXprematurs #BornToBeExtraordinary, difonent-la entres els coneguts i animant durant la Marató de diumenge.

Les aportacions es poden fer fins al 18 de març.