Fa 13 anys va néixer l‘Associació JAPI, que es va crear en el marc de l’Esplai de la Florida. Entre els seus programes per millorar la inserció laboral dels joves s’hi troba Singulars, una iniciativa que els ofereix formació en l’àmbit del lleure i orientació laboral.

“Consisteix a oferir un itinerari d’inserció sociolaboral als joves a través d’una formació professionalitzadora, que en el nostre cas, és en l’àmbit del lleure per la seva vinculació que tenim amb l’Esplai de la Florida”, ha explicat Berta Pellisé, coordinadora del programa Singulars.

Programa AULA L’H: Entrevista a JAPI

Paral·lelament a aquesta formació professionalitzadora, Singulars també ofereix als joves orientació i acompanyament individualitzat tant en la recerca de feina com en la continuïtat dels estudis. “Es treballen aspectes per millorar les competències o per introduir-se en el món laboral”, ha apuntat Pellisé.

A banda, els nois i noies també fan unes pràctiques per adquirir experiència i diverses excursions per familiaritzar-se amb aquest àmbit. De fet, una de les novetats d’enguany és la figura de la prospectora “des d’on es busca crear relacions amb entitats del lleure de la ciutat per millorar l’ocupabilitat d’aquests joves. Ara treballem amb l’Esplai de la Florida, Xixell i Quico Sabaté”, ha afegit Pellicé.

El programa Singulars ja prepara una nova convocatòria que començarà el mes de gener. Els joves d’entre 16 i 29 anys que vulguin participar-hi poden fer-ho posant-se en contacte amb l’entitat.