Renfe ha començat a renovar els abonaments gratuïts de Rodalies i Regionals per viatjar a partir de l’1 de maig. Els títols seran sense contacte en lloc de la tradicional banda magnètica i seran vàlids per viatjar fins al 31 d’agost, quan s’hauran de tornar a renovar.

Una de les novetats d’aquesta renovació serà que, a patir d’ara, els títols es vendran amb un suport TSC, una targeta sense contacte que substituirà la banda magnètica tradicional. Tot i això, els abonaments del primer quadrimestre continuaran sent magnètics durant el temps que resta de període de validesa.

Fins quan és vigent l’abonament?

La gratuïtat dels abonaments continua vigent durant tot l’any 2024, però encara caldrà renovar-los cada quatre mesos. És per això que els abonaments de Rodalies i mitjana distància tindran una validesa fins al 31 d’agost, moment en què s’haurà de tornar a renovar.

Quin preu té?

Com en abonaments anterior, cal pagar una fiança de 10 euros per a cada abonament de Rodalies i de 20 euros per als regionals i mitjà distància. Aquesta fiança es retornarà sempre que s’hagin fet més de 16 viatges en el període de vigència.

Pel que fa als Avant, es manté el descompte del 50%

Que he de fer per obtenir l’abonament?

Els abonaments es poden adquirir a les finestretes o bé a través de l’app de Rodalies i en el cas de mitjana distància i Avant a través de la web. Per fer-ho, primer cal registrar-se al web de renfe.com o a les aplicacions gratuïtes de Renfe i Renfe Rodalies, disponibles tant per Android com per a Apple.

Un cop registrat, cal anar al menú i triar “Comprar bitllet”, seleccionar l’estació d’origen/destinació habitual i la tarifa “Abonament gratuït per viatger freqüent”.

Quan s’hagin introduït les dades de l’usuari, es generarà un codi QR o un codi de set dígits que es guarda a la carpeta “Els meus bitllets” i que s’haurà de validar a les taquilles de les estacions o a les màquines d’autovenda.