Investiguen l’antiga directiva de la Unificación Bellvitge per presumptes irregularitats. El Jutjat d’Instrucció número 1 de L’Hospitalet està recopilant dades per una suposada malversació de fons públics, apropiació indeguda i falsedat documental. La causa neix de tres denúncies d’un soci de l’entitat. De moment, no hi ha cap persona imputada.

El denunciant, Juan Noves, és soci des de la fundació de la Unificación Bellvitge i, segons diu, no ha estat fàcil per ell obrir la via judicial contra l’antiga i l’actual directiva del club. Fins i tot, en algun moment, va forma part de la junta directiva del club. Explica que va demanar en diverses ocasions informació sobre els comptes del club a qui aleshores era el president de l’entitat Angel Moya. Com no li va donar, ha acabat presentant diferents denuncies judicials.

“Volem transparència i que se sàpiga la veritat” afirma Juan Noves, “i que se sàpiguen els comptes reals del club”. I afegeix que en cap cas vol ser president de l’entitat ni el mou un altre motiu que no sigui la transparència.

Una de les denuncies és per la via penal i el jutjat d’instrucció número 1 de L’Hospitalet l’ha acceptada. Està investigant a l’antiga directiva per malversació de fons públics, apropiació indeguda i falsedat documental. De moment, no ha imputat a cap membre del club i està recopilant dades. Tota aquesta denuncia neix per la confessió que li van fer a Juan Noves i al seu fill un antic directiu del club.

“Ens declara, de forma privada, que el club ha rebut diners sota la taula, literalment” explica Michael Noves, fill del denunciant i exjugador de l’entitat. Segons aquesta confessió de l’antic directiu, aquest diner negre pujaria a catorze mil euros. “Suposadament els hi van prestar aquests diners i ara l’estarien retornant. Però per què els hi van deixar?” es pregunta Michael Noves.

De les tres denúncies, en una ja ha sortit la sentència i l’han guanyada. És per la via civil i declara nula una assemblea on la junta directiva volia canviar els estatuts del club sense informar abans als socis. Segons diu la sentència, la directiva va dir que els canvis només eren una mera traducció al castellà, quan en realitat, les modificacions afectaven els drets dels socis. La familia Noves critica que amb els canvis als estatuts volien limitar, encara més, que el club accepti nous socis. De fet, el Michael ha intentat dues vegades fer-se soci sense èxit.

Tenen més indicis de possibles irregularitats, però no volen fer-les públiques perquè diuen que encara s’està investigant, una denúncia que fa més d’un any que es troba als jutjats. Des dels mitjans de comunicació ens hem posat en contacte amb membres de l’antiga i actual directiva de la Unificación Bellvitge i, de moment, no volen fer declaracions.