El Districte III rebrà en aquesta mandat municipal una inversió en obres i adequació d’espais i edificis de dos milions d’euros. Així es va anunciar durant la primera reunió del Consell del Districte III celebrada el 25 de setembre.

Millora de carrers, arranjament de places, reformes per garantir l’accessibilitat i el projecte més destacat, la reforma dels carrers de vianants que rodegen el Mercat de Santa Eulàlia. Són les obres que per valor de dos milions d’euros es faran aquest mandat a Santa Eulàlia i Granvia Sud i que han estat exposades a la ciutadania durant la primera sessió del Consell del Districte III.

El tinent d’alcalde d’Espai Públic, Francesc Josep Belver, va explicar a la trentena d’entitats que formen part del consell els projectes previstos per al districte. Estan projectades millores als carrers de Prat de la Manta, de Castelao (entre Mestre Carbó i avinguda del Carrilet), de Jansana i la plaça de Provençana davant l’església i al solar darrere l’Escola Pompeu Fabra, on es netejarà l’espai, es recuperarà la zona de pràctica esportiva i es farà una petita plaça.

A més, s’acabarà d’enderrocar l’antic edifici de l’Escola d’Adults de Santa Eulàlia per cedir al solar a la Generalitat, on s’ha de construir el nou CAP de Jacint Verdaguer. I al carrer de l’Arquitectura s’adequaran pistes de petanca després d’arrenjar l’edifici que acull el Club Petanca Ildefons Cerdà.

El projecte més destacat per a aquest districte és la reforma del paviment dels carrers que envolten el Mercat de Santa Eulàlia. Es tracta de Pareto, Unió, Jacint Verdaguer, Muns, Anselm Clavé i Doctor Fleming. En aquests espais, les rejoles del paviment s’han després pel pas continu de vehicles, especialment camions que abasteixen el mercat.

“Farem un projecte definitiu, s’ha acabat el piano del carrer de Pareto, serà un paviment continu, sense peces, però amb diferents nivells i colors per marcar les zones de pas de vehicles i de vianants. Les obres començaran al gener del 2014 per no afectar la campanya de Nadal”, va explicar el tinent d’alcalde.

Belver va informar durant el consell que l’Ajuntament es farà càrrec dels carrers que rodegen els Blocs de Granvia Center, fins ara propietat dels veïns. Abans d’acceptar la cessió d’aquestes vies, els propietaris actuals les hauran de reformar per acomplir les normes d’urbanització de la resta de la ciutat.

Per últim, el tinent d’alcalde va explicar que es farà un actuació per reformar la Masia Escorça, per fer una actuació de gran manteniment i reforç de l’estructura de l’edifici.

Tots aquests projectes se sumen als plans que es duran a terme a tota la ciutat per tapar els escocells dels arbres quan les voreres tinguin menys d’un metro i mig d’amplada, de millora de l’asfaltat dels carrers, de retirada dels quioscos tancats sense concessió, de renovació de la senyalització i de semàfors, de millora dels parcs infantils, d’aparells esportius als espais de lleure i de mobiliari urbà.

Granvia Sud serà un barri

La presidenta del consell, la regidora del districte, Maria Ángeles Sariñena, va anunciar que “l’Ajuntament ha acceptat la petició dels veïns perquè Granvia Sud sigui un barri en l’ordenació administrativa de la ciutat. Després de comprovar si això tenia implicacions jurídiques o econòmiques, i no les té, començarem la tramitació a petició dels veïns de Granvia Sud que han fet arribar una instància a l’Ajuntament”.

Sariñena també va animar els veïns a plantejar noms per al Nomenclàtor de la ciutat i va recordar que hi ha tres places al districte que no tenen nom.

La sessió va acabar amb una àmplia intervenció dels membres del consell plantejant preguntes sobre les inversions previstes. Entre elles, la del president de l’Associació Veïnal 5 Calles, Isidoro González, que va recordar el compromís de construir un nou poliesportiu a l’actual pista del carrer del Gasòmetre. “Hi havia un compromís de l’Ajuntament de fer un nou poliesportiu al barri. Tots els barris tenen un poliesportiu en condicions i Santa Eulàlia també se’l mereix”, va dir.

El tinent d’alcalde d’Espai Públic li va respondre que en aquest mandat no serà possible construir un nou poliesportiu per la inversió que suposa, si no és que algun privat està disposat a fer-ho a canvi de gestionar-ho segons la normativa municipal per a equipaments públics.