El Districte Cultural està més viu que mai i una mostra d’això és el gran nombre d’artistes que s’hi instal·len. El programa Taquilla Inversa ha visitat l’estudi de l’Albert Riera, un artista multidisciplinar que, amb objectes que altres persones descarten o que troba en les seves visites al mercats de segona mà crea llenços i collages que reflecteixen un univers propi creat a base d’intuïció i sobretot, molt de joc.

A l’Albert Riera l’interès creatiu li ve de petit quan ja va començar a fer manualitats. Després es va interessar per la dansa, i als 13 anys la seva prioritat era la fotografia. També va fer uns cursos de moda i va acabar estudiant disseny gràfic. “He anat navegant per tot aquest món creatiu”, diu Riera que reconeix que “sempre costa dir d’un mateix que és artista, però al final és la paraula que engloba totes les disciplines que toco”. L’univers d’Albert Riera està format per alguns elements recurrents com el cartró, els ous i els guants.

Aquest artista té un procés de treball que qualifica d’una “mica aleatori i molt intuïtiu”, diu Riera. “Treballo molt amb materials trobats o que compro a mercats de segona mà i, després, els porto a l’estudi i els reorganitzo en l’espai i amb altres materials que treballo de forma mes recurrent, com el cartró”, ens explica Riera. L’artista uneix, després, les diferents peces del puzzle fins que troba una relació entre objectes i materials que l’ajuda a expressar-se.

Podria semblar que el mètode que empra Albert Riera és com un joc, i potser ho és. “Ho vinculo molt a l’evolució com a persona i crec que quan ens fem adults la idea de jugar es perd”, i per aquest motiu “ a l’estudi m’agrada poder preservar aquesta energia tan espontània”, conclou Riera.