Més enllà de la telefonia mòbil, en l’edició d’enguany del Mobile World Congress la Intel·ligència Artificial està guanyant tot el protagonisme. Aquests dies hem conegut algunes de les aplicacions més innovadores en què treballen les companyies internacionals.

De compres en un metavers hiperrealista

Algoritcom ha creat un metavers hiperrealista on les marques poden exhibir els seus productes en 3 dimensions d’una manera fàcil. Només cal escanejar-lo amb el mòbil perquè aparegui en un aparador virtual on els possibles consumidors tenen el seu avatar que pot tocar o emprovar-se qualsevol peça de roba.

Segons ha explicat el CEO fundador d’Algoritcom, Nico Benhamou, l’objectiu és que les marques connectin amb la seva comunitat en un entorn virtual i immersiu: “El teu avatar pot comprar de manera digital o de manera física, és a dir, perquè el producte t’arribi a casa. Amb l’avantatge que tot ho veus d’una manera molt més real i amb tots els detalls”.

Sobreviure a un atac zombi amb ulleres de RV

Una altra manera de viure una experiència immersiva és la que proposa la companyia taiwanesa d’HTC. Amb el software i el hardware de VIVE XR Solutions, diversos usuaris podem viure simultàniament, a través d’unes ulleres de realitat virtual, un atac zombi.

Estudiants de 42 Barcelona posant a prova els zombis virtuals

El director de producte d’HTC, Shen Ye, ha assegurat que “amb aquest software poden haver-hi fins a vuit jugadors movent-se lliurement sense xocar-se perquè es poden veure entre ells”.

Ulleres portables i connectades a la IA

Més enllà de les compres i l’oci, la Intel·ligència Artificial pot ser útil en el dia a dia gràcies a les ulleres de realitat augmentada que presenta Meta-Bound. Són molt lleugeres i compatibles amb la vida diària com per exemple, durant la pràctica d’esport, els desplaçaments o l’elaboració d’una recepta a la cuina.

El director de Meta-Bounds Inc., Weizheng Huang, ha explicat que “les ulleres estan connectades al GPT de manera que pots fer preguntes i veure les respostes als vidres. Sobretot són molt pràctiques quan necessites mirar el mòbil i tens les mans ocupades.”.

El Mobile World Congress exhibirà fins dijous com les companyies aprofiten tot el potencial de la Intel·ligència Artificial.