El sindicat Infermeres de Catalunya i el Departament de Salut han arribat a un acord que posa punt i final a la vaga que mantenia el col·lectiu des de feia més de quaranta dies.

Segons han informat des del sindicat, “hem arribat, de manera forçada, a un primer acord amb la conselleria. Aquest ha estat el primer pas, però la lluita no s’atura. Vetllarem pel compliment dels acords, i no ens tremolarà el pols a fer noves accions si no es compleix”.

En un comunicat afegeixen que “Infermeres de Catalunya va convocar aquesta vaga per reivindicar millores per les infermeres de l’ICS i del SISCAT (centres concertats). No hem pogut assolir la totalitat de les reivindicacions que teníem en la convocatòria, però hem pogut aconseguir moltes de les que inicialment eren impossibles”.

Entre els guanys aconseguits destaquen el compromís del departament per revisar i reorganitzar les càrregues de treball d’infermeres i llevadores i augmentar la flota de vehicles que utilitzen per a desplaçaments relacionats amb l’atenció domiciliària.

A més, s’ha creat un espai de diàleg i seguiment d’aquest acord en què el sindicat Infermeres de Catalunya i el Departament de Salut ens reunirem cada dos mesos per vetllar el compliment i implementació.

Tot i que el col·lectiu lamenta que les millores aconseguides són insuficients, valoren que la majoria de les reclamacions han estat reconegudes per part del conseller com a necessàries i han adquirit el compromís de seguir negociant en l’àmbit de  Taules de Negociació Sectorial a on són presents els sindicats majoritaris.

“No podem continuar amb una vaga en la qual les infermeres estan patint pèrdues econòmiques i coaccions contínues, sabent que el conseller no pactarà amb nosaltres per aquestes brutals pressions”, afirmen.

De la seva banda, el conseller Manuel Castells, ha reconegut que els preocupa el malestar de les infermeres i llevadores i que seguiran treballant per avançar en les seves reivindicacions. Per exemple “la reivindicació legítima que el nivell professional s’adeqüi a l’acadèmic; ho posem com prioritari amb la negociació amb l’Estat i en la pròxima reunió amb la ministra el pròxim 2 de febrer. Aquesta reclassificació també va en totes les categories professionals.”, ha dit.

Els tècnics sanitaris continuen en vaga

Pel que al sector de tècnics sanitaris, també en vaga indefinida des del 8 de gener convocada pels sindicats Sindicat de Tècnics d’Infermeria (SAE) i el Sindicat Estatal de Tècnics Superiors Sanitaris (SIETeSS), la tarda d’aquest divendres tenen prevista una reunió amb la Conselleria de Salut per avançar en les seves reclamacions per introduir canvis salarials i organitzatius.