La trobada comunitària que és el teatre s’ha reflectit aquest dilluns, al Centre Cultural de Santa Eulàlia, amb motiu del Dia Mundial del Teatre, que se celebra el 27 de març. Aquesta celebració es va instaurar l’any 1961 amb l’objectiu de reivindicar l’aportació d’aquesta disciplina de les arts escèniques a la convivència i el progrés de la societat i a la cultura.

Una seixantena d’infants i joves dels cursos de Plàudite Teatre han fet una performance davant de familiars, amistats i veïnat, tot transmetent un ampli ventall d’emocions i un missatge inequívoc de pau.

Eugènia Delgado Mata, directora artística de Plàudite, assenyalava que “celebrem que el teatre és un camí de pau, que el teatre és capaç de transformar espais de conflicte en espais de pau i que això ho fem cada dia”.

També es volia reivindicar que fer teatre és una eina d’aprenentatge i creixement personal i de consciència cívica.

Indira Cucunuba del Castillo porta la seva filla als cursos de Plàudite Teatre i explicava que “li ha ajudat a expressar-se millor i a perdre una mica vergonya i m’explica que a classe quan ha de fer una exposició en pública se sent molt més còmoda”.

Armando Gómez Álvarez, que també porta la filla a teatre, assenyalava que “implicar-nos en una activitat cultural que sigui reconfortant per a ella i permeti relacionar-te amb d’altra gent està molt bé”.

Aquest curs, més de 120 infants i joves prenen part en els cursos de formació de Plàudite Teatre.