El Centre Cultural Sant Josep acull fins al 28 de febrer l’exposició ‘Indiana Jones i les seves aventures. Realitat i ficció’ en el marc del programa Pessics de Ciència. La mostra divulgativa se centra en l’arqueòleg més famós de la història del cinema amb material gràfic inèdit, de gran valor històric i cinèfil, perquè el públic jove i adult pugui reconèixer on es van filmar les pel·lícules d’una de les nissagues més reconegudes de la història del setè art creada pel cineasta George Lucas.

L’exposició està comissariada per Jaume Palau Rodríguez, diplomat en Turisme per la Universitat de Lleida, gestor cultural, investigador i arqueòleg cinèfil, “un dels missatges que volem donar amb aquesta exposició, i el fil conductor principal són els escenaris naturals on tenen lloc les aventures. Un dels altres motius és retre homenatge als 45 anys del rodatge de la primera pel·lícula, “A la recerca de l’arca perduda”.

Durant la mostra es poden reconèixer els paisatges naturals, edificis i ciutats del món on ‘Indy’ va viure les seves aventures. Tampoc hi falten el vestuari de l’heroi o els artefactes que el feien viatjar per tot el planeta.

El mateix comissari té previst fer una xerrada sobre la mostra el proper 26 de febrer a les 19h.

Abans, però, i al mateix Centre cultural el proper dimecres, 12 de febrer a les 19h es farà una xerrada sobre la primera pel·lícula de la saga “A la recerca de l’Arca Perduda” de Steven Spielberg, 1981.  Durant la conversa es parlarà de si la ciència de l’arqueologia té a veure amb les pel·lícules sobre Indiana Jones. De fet, cal dir que la seva figura i accions –inclòs el barret– són inspirades en alguns dels primers estudiosos del passat.

Foren antiquaris, col·leccionistes i espoliadors reals que, lluny de les tècniques modernes emprades per la investigació moderna, protagonitzaren l’inici de l’arqueologia. La xerrada anirà a càrrec de Jordi Serrallonga. Arqueòleg, naturalista, explorador i productor científic, professor a la Universitat Oberta de Catalunya, col·laborador del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, i coordinador científic de Pessics de Ciència.