Implica’t és un projecte que té com principal objectiu treballar la solidaritat a les aules. El projecte va néixer a Lleida i ha arribat a L’Hospitalet de la mà de professors de la ciutat com ara Jaume Centelles, de l’escola Sant Josep -El Pi, i Desirée Grife, de la Frederic Mistral de Santa Eulàlia. El projecte Implica’t proposa activitats a fer a les escoles per recaptar diners per la Marató de TV3 i està adreçat a tots els centres educatius de Catalunya.

Trenta mestres i professors de diferents escoles han dedicat el seu treball a preparar materials que puguin ajudar als alumnes de Catalunya. Aquests materials han estat recollits en el web Implica’t per conscienciar l’alumnat del significat del substantiu Solidaritat. Els documents incideixen en la solidaritat entesa de manera transversal, des de totes les àrees de treball disponibles.

Des d’Implica’t es parla de fraternitat, independència, cohesió i cooperació, entre d’altres conceptes. S’entén la solidaritat com un sentiment col•lectiu de relacions entre el grup i l’individu de manera constant i indissociable.

En el projecte Implica’t hi ha unes accions d’ajuda a la Marató de TV3. Són propostes que donen pistes sobre possibles activitats a realitzar a les escoles amb la idea de recaptar diners. Hi ha un seguit de propostes plàstiques, concerts, esmorzars regals de pins passant per samarretes o bosses que hi destinen part del seu import directament a la marató.

Jaume Centelles, professor de l’escola Sant Josep El Pi i impulsor del projecte Implica’t, ha dit que “hem tingut com a referència un proverbi africà que diu que molta gent petita, en llocs petits, fent petites coses, pot canviar el món. Això és el que intentem fer des de Implica’t”.

Centelles ha indicat que “aprofitant les sinèrgies de la Marató vam pensar que es podia aplicar a les escoles el mateix esperit de solidaritat que significa ajudar a causes solidàries. Es tracta d’educar en valors”.

Jaume Centelles creu que “és bo que nens i joves de totes les edats es comprometin a través d’accions socials i solidàries amb el proïsme”.Centelles ha destacat la feina de Desirée Grifé, professora de l’escola Frederic Mistral que també hi participa en el projecte Implica’t.

Des de l’Hospitalet es vol animar als pares a participar en el projecte per estendre el valor de la solidaritat. L’Ajuntament, les escoles i les associacions de mestres també hi col•laboren.